CHERITERA KAMI...: Nasi Dagang Pak Malau

Apr 11, 2017

Nasi Dagang Pak Malau

Nasi Dagang Pak Malau rasa ramai dah dah tahu kewujudannya. Dekat FB dah banyak kali viral. Alang-alang dah sampai Langkawi ni wajiblah masukkan dalam list. Tengok gambar macam cantik je macam best je tempatnya.

Jadinya, sesampai je dari Kuala Perlis ke Langkawi dalam pukul 10pagi. Saja tak breakfast dulu sebab nak breakfast Nasi Dagang Pak Malau. Amik kereta sewa, zass set waze Nasi Dagang Pak Malau. Dalam 20minit kemudian sampai la korang depan Pak Malau.


SubhanaAllah pemandangan mengasyikkan padan la tengok orang makan dok bertambah-tambah pastu berat je nak bangun sebab sambil makan borak-borak tu mata tengok view sawah padi gunung ganang langit pun cantik je. Ni musim padi habis tuai kalau p tengah padi masak ka memang lagi la cun hijau kuning biru putih.Pastu boleh jalan depan tu lalu atas batas sawah ambil gambar macam Mak Cun.Awesomee!Kami tak p sebab tunggu lama pulak kekakak tu lepak situ. Its ok, next time boleh mai lg;p

Kebetulan rezeki sesampai tu ada port baik meja tepi ni ha.

Nasi Dagang berlaukkan gulai ayam dan gulai ikan tongkol. Utk N yg jaranggg masuk dengan Nasi Dagang ni alhamdulillah habis licin makan Nasi Dagang Pak Malau ni. Sedap bagi kami.

Di sini ada juga sebuah rumah kayu atau homestay yang boleh disewa. Pakej rumah + nasi dagang makan dekat verandah. Feeling di desa nan indah gitu kan.

Tengok dapur pun motif kampung. Memang sempoi sangat. Pak Malau tengah bz layan customer xdan nak beramah mesra. Selain ayam dan ikan gulai, ada juga kambing kurma, ayam kampung, ayam goreng berempah dan daging kerutub. Harga?Boleh zoom in tengok situ. 
Bermula dari RM8 semangkuk.

😍😍😍

Dalam 5minit selepas Nasi Dagang Pak Malau ni korang boleh singgah Makan Mahsuri.

Nasi Dagang Pak Malau
Hadapan masjid Nurul Naim ,Jalan Mahsuri Kampung Mawar, Langkawi
012 - 2711977
8pagi-2petang (Selasa Tutup)

2 comments:

idzwa kamaruddin said...

Best nyer dikkk oiii!

mama tisya said...

sambil mkn sambil menikmati view tu...cantiknya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah